Het CDA zet de hand aan de ploeg op NL Doet

Vrijdag 15 maart was het zover, de eerste dag van NL Doet. De tweedaagse landelijke vrijwilligersmanifestatie. Ook in Nieuwegein waren op diverse plekken inwoners actief om mee te helpen bij verenigingen en organisaties. Om zo klussen te klaren waar ze anders niet direct aan toe komen.

Het CDA was actief bij scoutinggroep Jan van Hoof. Deze vereniging kon wel wat groene vingers gebruiken bij de aanleg van beplanting rond een vorig jaar ingerichte kampvuurkuil. Voorzien van graafmachine en schoppen zette het CDA de hand ‘aan de ploeg’ en verrichtte onder leiding van aannemer Gert Jan de Graaff de noeste arbeid. Hij wilde het initiatief belangenloos ondersteunen om zo ook een bijdrage te leveren aan dit vrijwillige initiatief.

Ondanks het koude weer en de sneeuw is de klus goed verlopen. Er zijn fruitbomen geplaatst, beukenhaagjes geplant zodat de scoutingjeugd straks beschut rond het kampvuur kan zitten en zijn betonnen bakken geplaatst waar de kinderen diverse kruiden kunnen verbouwen.

De Scouting en het CDA kijken zeer positief terug op deze dag. Het is leuk om op deze manier ons weer eens anders in te zetten voor Nieuwegein. Het hele jaar zijn we als politiek op tal van manieren met de stad bezig, maar met NL Doet kun je extra laagdrempelig met elkaar in gesprek komen over wat er leeft in Nieuwegein en hoe het gaat met een vereniging.

Namens het CDA,
Roelof de Wild

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk