Haal herinneringen op over vroeger

Vindt u het leuk om herinneringen uit te wisselen en verhalen op te halen over uw eerste baan, uw eerste liefde of uw eerste eigen huis? Op vrijdag 3 februari vanaf 13.30 uur is er de gelegenheid om dit te doen in buurthuis Kerkveld aan het Kerkveld 63a in Jutphaas. Bewoners van het dorp maar ook andere ouderen zijn dan van harte welkom om binnen te lopen in het buurthuis. Aanmelden is niet nodig.

Marja de Ruiter: ‘In groepjes kunnen de aanwezigen samen praten met een gespreksleider van welzijnsorganisatie Movactor over ‘vroeger’. Op die manier komen ze meer van elkaar te weten. Mooie, ontroerende of spannende verhalen kunnen direct ingesproken worden in het Verhalenkabinet, een rondreizend mediameubel van de bibliotheek in Nieuwegein. Andere Nieuwegeiners kunnen deze verhalen lezen, beluisteren en voorzien van commentaar en aanvullende informatie. Op die manier ontstaat een collectief geheugen van de stad.’

Verder op het programma die middag: een rondleiding in het museum ‘Van Vroeger & Toen.’ De eigenaren van het museum, Pauline Baars (foto) en Rob Kroese vertellen meer over de spullen uit hun kruidenierswinkeltje en schoolklas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk