GroenLinks wil betere bereikbaarheid stembureaus

GroenLinks vraagt aan het college van B&W van Nieuwegein om de indeling van de stemdistricten zodanig te veranderen dat de stembureaus beter bereikbaar worden.

Tijdens de laatst gehouden verkiezingen in afgelopen maart en mei hebben nogal wat kiezers geklaagd over het feit dat het stembureau, waar zij hun stem moesten uitbrengen, verder van huis lag dan noodzakelijk was en soms wel een half uur lopen. In Galecop bijvoorbeeld passeerden sommige mensen twee stembureaus voordat zij aankwamen bij hun eigen stembureau. Zo ook in het centrum van Nieuwegein. Vooral ouderen en gehandicapten bleken hier problemen van de ondervinden, maar ook ouders die te voet met kind in wandelwagen of kinderwagen naar het stembureau moesten komen. De GroenLinks fractie vraagt daarom nu aan het College van B&W om de indeling van de stembureaus te verbeteren voor de verkiezingen van de Provinciale Staten volgend jaar maart.

De volgende vragen zijn hierover aan het college van B&W gesteld.

Is het College bereid na te gaan of een betere indeling van de stembureaus, die meer rekening houdt met de bereikbaarheid van de kiezers, mogelijk is?

Indien een betere indeling van stembureaus mogelijk blijkt, kan het College dan toezeggen dat de nieuwe indeling gerealiseerd zal zijn voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in maart 2003?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk