‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Het wordt weer de tijd van verkoudheid en griep, voor vogels en voor mensen. Dus pak ik er maar eens een “medicinaal” kruidje bij, al is de werking nooit bewezen. Bij deze: echte kamille.’

Udo: ‘Gelooft u ook heilig in de heilzame werking van allerlei kruiden? Nou, daar valt wel wat op af te dingen… Maar er zijn ook kruidjes waar je geen nee tegen zegt. Als het niet om de werking is, dan is het wel om de prachtige bloemen en/of de geur daarvan. Echte kamille is er daar één van. Een plant die breder is dan hoog (tot 40 cm). En altijd in de volle zon. Valse kamille is groter en nòg mooier, maar die ruikt niet zo lekker. Eigenlijk helemaal niet. Wordt ook nog getoond. Later.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk