Gratis AkoestiCafé op woensdag 12 april

Woensdag 12 april aanstaande opent het Nieuwegeinse AkoestiCafé voor de derde keer de deuren. Het AkoestiCafé is dit jaar van start gegaan en heeft twee succesvolle avonden achter de rug. Ook deze keer staan er weer drie mooie  optredens op het programma.

Hoofdact van de avond is Gildor. Bluespop beschrijft maar een beetje wat deze multi-instrumentalist ten gehore brengt. Zijn stem doet denken aan John Mayer, zijn stijl verraad ook invloeden van psychedelica en zelfs wereldmuziek. In 2016 verscheen zijn EP ‘Offshore’ en won hij de publieksprijs als  ‘Beste Singer-songwriter van Utrecht’. Met Gildor staat er weer een aanstormend talent op het podium.

De tweede artiest is Martin B. Kaufman. Naar eigen zeggen is deze singer-songwriter in zijn tweede muzikale leven aangekomen. Doorleefd klinkt hij in ieder geval. Giganten als Leonard Cohen en Bob Dylan hoor je in zijn muziek terug. Niet vreemd dat hij deze muzikale helden ook covert, al maakt hij met zijn eigen nummers misschien nog wel de meeste indruk. Wijsheid komt met de jaren, goede muziek in zijn geval ook.

De opener van de avond is Good Company, een 8-stemmige a-capella gezelschap uit Nieuwegein en omstreken. Hun repertoire spant van de Renaissance tot en met popmuziek van nu. Een paar dagen na 12 april is het Pasen, reken er maar op dat er een passende, kippenvel-gevende klassieker tussen zal zitten. Laat je verrassen door prachtige harmonieën en hun greep uit meer dan 4 eeuwen fantastische muziek.

Het AkoestiCafé is elke tweede woensdag van de maand in de Partner aan de  Nedereindseweg 401A (hoek met de Batauweg). De toegang is gratis. De deur opent om 20.00 uur. De eerste act start een half uur later.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk