Goud en vijf bronzen medailles voor de sporters van BSP/DeMix

In het Duitse Gelsenkirchen werden het afgelopen weekend de Europa Cup Wedstrijden gehouden voor Jiu Jitsu. Deze wedstrijden werden gehouden in drie categorieën: <18 jaar, <21 jaar en voor volwassenen. Ook sporters van BSP/De Mix uit Nieuwegein deden mee aan de wedstrijden in Gelsenkirchen.

Dit toernooi was voor de aspiranten <18 jaar en junioren <21 jaar het laatste meetmoment voor het Europees Kampioenschap dat eind oktober in Boekarest (Roemenië) gehouden wordt. Voor de volwassenen was dit het laatste meetmoment voor de Wereld Kampioenschap eind november in Bogotá in Colombia.

Barry van Bommel, de trainer uit Nieuwegein laat weten dat er een Bronzen medaille was er voor het aspiranten duo Bridget Zoetemeyer en Romee Roussey. Ook brons was er voor de aspiranten fighters -57 kg Mirle Werkman en Tasia Podaras -63 kg. Junior Milou van Rijn -55 kg en de volwassen fighter Melvin Schol -94 kg behaalden een bronzen medaille op dit toernooi.

Charella Westra behaalde een gouden medaille bij de volwassen dames +70 kg. Hiermee kwam het totaal aantal medailles voor het team van BSP/ DeMix op 5x brons en 1x goud wat een mooie prestatie is van de sporters uit Nieuwegein.