Goede wijkschouw Batau noord

Op woensdagavond 17 juni j.l. heeft een groep van zestien mensen per fiets een rondgang door delen van de wijk Batau noord gemaakt om te bekijken hoe, een jaar na de fietsschouw van juni 2008, de stand van zaken met betrekking tot het Groen-Grijs-Blauw nu is.

De groep bestond uit vertegenwoordigingen van het wijknetwerk, ondernemers Muntplein, Vereniging voor natuur en milieu-educatie IVN, woningbouwvereniging Mitros, de wijkmanager, de wijkopbouwwerker, het CDA, de afdeling beheer en communicatie van de gemeente Nieuwegein en enkele wijkbewoners die spontaan “aangeschoven” waren.

De te volgen route was, evenals verleden jaar, opgesteld door Corrie van der Wurff en Mila Flos van het wijknetwerk.

Via de voetbalkooi en skatebaan kwam men bij het terrein van De Baten, een doorn in het oog van velen. De vele tegenstrijdige verhalen die de ronde doen over de stand van zaken doen daar ook geen goed aan en openheid van zaken werd gevraagd.

De voetbalkooi en de loopbrug bij de Dukatenburg zijn recentelijk opgeknapt en zien er weer prima uit.

Via de Vossenweide, Marterweide en de Apolloburg, waar respectievelijk het onderhoud van de woningen, het vernieuwde speelplaatsje en de zeer verwaarloosde binnentuin werden geschouwd ging men naar de Roskamweide. Daar stonden enkele bewoners de groep op te wachten om hun zegje over hun woonomgeving te doen. Kees de Bruin van de afdeling Beheer maakte steeds aantekeningen, nam opmerkingen en klachten mee en adviseerde in enkele gevallen contact op te nemen met de wijkopzichter Corry Nauta.

Bij de Rijnesteinseweg boog de groep zich over de problematiek omtrent de te verwachten ontsluiting van de nieuw te bouwen wijk Rijnenburg hetgeen in dit gebied ten koste van veel natuur zou gaan.

Na een korte pauze bij de prachtig vernieuwde Bouwspeeltuin fietste de groep via het fietspad bij de geluidswal, dat nu echt een eigen naam gaat krijgen, naar de Elandweide/Rendierweide waar enkele speelpleintjes bezocht werden die in verschillende staten van (achterstallig) onderhoud waren.

De schouw werd rond half tien afgesloten bij een stuk groen in zelfbeheer aan de Heemraadsweide, waar men nog eens stil stond bij de positieve uitstraling van deze vorm van betrokkenheid van de burger bij de eigen woonomgeving. Ook werd nogmaals de zorg uitgesproken over de te verwachten grote verkeerstoename op Nedereindseweg-Heemraadsweide als de polder Rijnenburg bebouwd zal gaan worden en de Nedereindse Plas geëxploiteerd gaat worden als wedstrijd-roeibaan.

De aandachtspunten die deze schouw opleverde en de daarop te nemen acties zullen vanuit de gemeente worden teruggekoppeld naar het wijknetwerk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk