Getuigen gezocht

De politie in Nieuwegein wil graag in contact komen met getuigen van een eenzijdig ongeval in Nieuwegein. Het ongeval gebeurde op donderdag 29 oktober j.l. op de kruising bij De Poort van Nieuwegein. Die avond was de wijkagent van de wijk de Doorslag aan het surveilleren in de wijk. Hij reed omstreeks 19.30 uur op de Roerdomplaan in de richting Parkhout. Opeens zag hij een zwarte Audi S5 vanaf de Havik komen en de Roerdomplaan op duiken en als een speer in de richting van Parkhout reed. De wijkagent zette toen de achtervolging in en zag de Audi veel te hard reed, tegen het verkeer in reed, over de tramovergang vloog en bijna een andere auto frontaal ramde. De wijkagent verloor bij de Henri Dunantlaan de Audi uit het oog.

Via een omweg is de Audi uiteindelijk gecrasht op de Weg naar de Poort in Nieuwegein. Volgens getuigen zouden twee personen uit de Audi zijn gestapt en zijn zij de wijk in gevlucht. De Audi S5 heeft de volgende route afgelegd: ‘s-Gravenhoutseweg naar oprit Nieuwegein Zuid – A2 richting Vianen – A2 afslag Vianen – A2 oprit Vianen richting Nieuwegein – Afrit Nieuwegein/IJsselstein en toen naar de Weg naar de Poort Nieuwegein.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit incident, maar wil ook graag weten wie de bestuurder en bijrijder waren. De politie heeft het vermoeden dat ze vaker in Nieuwegein zijn geweest. Het waren twee getinte jongens waarvan er één van hen het volgende signalement had: Gezet postuur – opgeschoren haar en een grijs vest. De politie in Nieuwegein is ook benieuwd waar de Audi S5 vandaan komt. Via 0900-8844 kunt u zich melden. Geef dan aan dat u contact wilt met de recherche in Nieuwegein. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. U kunt ons ook een persoonlijk bericht via Facebook sturen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk