Gemeente plaatst ondergrondse containers

De gemeente plaatst vanaf medio 2014 en in de komende jaren ondergrondse containers. Deze containers worden bij alle maisonnettes geplaatst en bij zoveel mogelijk appartementencomplexen. Plaatsing bij appartementencomplexen is namelijk afhankelijk van de samenwerking met Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. Met de ondergrondse containers wil de gemeente de woonomgeving in de wijk en het woonklimaat in en rondom de flats verbeteren. Plaatsing van deze ondergrondse containers zorgt ook voor een efficiënter inzamelen en kan het scheidingsresultaat verhogen.

In het Actieplan Afval Apart is vastgesteld dat in Nieuwegein de plaatsing van ondergrondse containers gewenst is met name ter vervanging van minicontainers bij maisonnettes en van cocons (bovengrondse verzamelcontainers bij hoogbouw). In het algemeen geldt dat ondergrondse containers gebruiksvriendelijk zijn en minder overlast geven dan minicontainers. Ze zijn goed in te passen in het straatbeeld. Het afval wordt doorgaans beter gescheiden dan bij inpandige verzamelcontainers. Het gebruik van toegangspasjes vermindert het illegale gebruik (bedrijfsafval of afvaltoerisme).

Om de gebruikers en aanwonenden goed te informeren – zij moeten immers op een andere wijze hun afval weggooien – krijgen de toekomstige gebruikers en aanwonenden een uitnodiging voor een bijeenkomst. Ook kunnen zij hun zienswijzen indienen wanneer zij het niet eens zijn met de locatie van de ondergrondse containers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk