Geld voor inpassing Nieuwe Hollands Waterlinie

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu trekt 2,5 miljoen euro uit voor de inpassing van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) op het bedrijvenpark ‘Het Klooster’ in Nieuwegein. De bijdrage komt bovenop de 7,2 miljoen euro die het Rijk al eerder beschikbaar stelde voor de compensatie van de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal. De provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein dragen respectievelijk 0,5 miljoen en 0,4 miljoen euro bij.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd als UNESCO-werelderfgoed vanwege het unieke 85 kilometer lange verdedigingssysteem van Muiden tot aan de Biesbosch. Door de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis, de verbreding van het Lekkanaal en aanpassingen aan bedrijvenpark ‘Het Klooster’ wordt de NHW aangetast.

Met de 7,2 miljoen euro die eerder is toegezegd worden drie kazematten en het sluisje langs het Lekkanaal verplaatst. Op het terrein van bedrijvenpark ‘Het Klooster’ zijn echter verdergaande inpassingsmaatregelen nodig om de nominatie voor de UNESCO-werelderfgoedlijst te kunnen handhaven. De strakke lijn en de openheid van het inundatieveld krijgen in de nieuwe situatie meer ruimte. De maatregelen hebben geen gevolgen voor ondernemers die een gereserveerde kavel hebben op het bedrijvenpark. Lees hier meer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk