Geen Gouden Koekenpan voor De Middenhof

Rob Weijers van De Heikamp uit Ruurlo bakte donderdag 12 januari jl., op de Horecava 2017 in Amsterdam, de lekkerste, spannendste en origineelste groenten pannenkoek van Nederland en won hiermee de Gouden Koekenpan! Tijdens een spannende wedstrijd streden 15 finalisten voor de titel Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken. Patrick Sebazungu van Boerderij de Middenhof uit Nieuwegein was een van de finalisten maar viel net buiten de prijzen met ijn pannenkoek ‘de Heilige Heide.’ Toch mag hij zich gelukkig prijzen dat hij behoort tot een van de beste pannenkoekenbakkers van Nederland, en zeker van Nieuwegein.

De 4de editie van dit Nederlands kampioenschap had als thema pannenkoeken met groenten. ‘En dat leverde heerlijke, spannende en soms verrassende combinaties op,’ aldus de vak- én kinderjury.

De professionele vakjury was unaniem in haar oordeel: ‘De naam van de pannenkoek – Dwars door de moestuin – maakt nieuwsgierig. Met onder meer rode biet, olifantenbonen, courgette, schorseneren en oesterzwammen is dit een prachtige invulling van het thema groenten. De verschillende ingrediënten waren qua smaak mooi in evenwicht, de pannenkoek was perfect gaar en de opmaak op het bord deed niet onder voor een sterrenrestaurant.’

De ‘Heilige Heide’ pannenkoek

Patrick Sebazungu van Boerderij de Middenhof begint met zijn pannenkoek te bakken

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk