Fusie VSV Vreeswijk en SV Geinoord nabij

Nadat SV Geinoord zich in een eerder stadium al uitsprak over een mogelijke fusie met voetbalvereniging Vreeswijk, hebben nu ook de leden van VSV Vreeswijk zich hierover positief uitgesproken. Dit unaniem besluit werd genomen op de Algemene Ledenvergadering van 25 juni j.l.

De extra Algemene LedenVergadering is door 55 betrokken en stemgerechtigde leden bezocht. Niemand stemde tegen het voorstel en slechts drie leden onthielden zich van stemming. Meer dan vijftig handen gingen omhoog, toen Vreeswijks voorzitter Paul Emmelot vroeg wie van de leden het voorstel steunden, waarmee het bestuursvoorstel bij royale meerderheid van stemmen is geaccordeerd.

VSV Vreeswijk is op dit moment een gezonde vereniging zonder schulden. ‘Maar’, aldus Emmelot: ‘voor de toekomst zie ik het minder rooskleuig in. We krijgen te maken met een teruglopend aantal leden (zaalvoetbal en meiden-/damesvoetbal uitgezonderd) waardoor we minder contributieopbrengsten zullen krijgen. Een forse verlaging van de inkomsten uit (gemeentelijke) subsidies, een vermindering van kantineopbrengsten en toenemende lasten op elk gebied. Kortom een onmogelijke opgave waar niets doen geen optie is.’

Een fusie van de twee voetbalverenigingen blijkt voor beide verenigingen de beste optie. De gemeente Nieuwegein heeft herontwikkelingsplannen voor het gebied Zandveld-Parkhout waar beide verenigingen hun thuishonk hebben. Beide verenigingen verwachten door de fusie een algehele verbetering van beide sportaccomocaties te kunnen bewerkstelligen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk