‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Bloemink: ‘Daar, waar tot voor kort het Sluispad liep, aan de oostkant van het Lekkanaal, daar zijn vanmiddag in opdracht van RijksWaterStaat ‘ceremonieel’ een tweetal boeien verwijderd. Daarmee is het Lekkanaal op die plek 90 meter breder geworden. Meteen nadat de boeien verwijderd waren, legden de eerste twee schepen aan aan de nieuwe kade, waarlangs nu nog een zanderig weggetje loopt, maar waar dadelijk weer een fijn geasfalteerd (fiets)pad ligt.’

‘De kapiteins (of zijn het schippers?) van beide schepen kregen uit handen van RWS directeur Ype Heijsman een oorkonde èn een boeket bloemen uitgereikt. Kapitein Remco Meeusen schonk zijn zojuist ontvangen boeket meteen aan zijn moeder, die trots het gehele evenement fotografeerde.’

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk