Flexwerken voor starters

Zelfstandigen zonder personeel en beginnend ondernemers kunnen met ingang van 8 november flexibele werkplekken huren in wijkcentrum de Spil aan de Ratelaar in Nieuwegein Zuid. “Arbeidsparticipatie is net zo belangrijk voor een gezond leven als de lichamelijke conditie” zegt SWN – directeur Dennis Duiker. Hij verwijst naar onderzoek van het Trimbosinstituut. Daaruit komt naar voren dat werk en zinvolle daginvulling belangrijk zijn voor een gezond leven. Net als bijvoorbeeld werken aan lichaamsconditie.

SWN werkt al tijden aan nieuwe voorzieningen in de wijken. “Dat de buurtcentra op zijn is overduidelijk” aldus Duiker. “In Nieuwegein Zuid hebben we nu een concept-store gemaakt. Daarin experimenteren we met nieuwe dienstverlening, gericht op werk, zinvolle dagbesteding, gezondheid en ontmoeting. We houden op 8 november ook een open dag, zodat iedereen kan zien waar we aan werken en kan meepraten over nieuwe centra in wijken.”

Het licht opgeknapte buurtcentrum ademt een volkomen nieuwe sfeer uit. Er is een mini-bibliotheek, je kan er terecht om een krantje te lezen, er zijn computers met gratis internet, er is gratis WIFI en er zijn werkplekken en vergaderruimten voorbeginnend ondernemers.

Soms begin je je bedrijf in de huiskamer of op een zolderkamer. Dat is niet altijd handig als je bijvoorbeeld even wil vergaderen of een rustige werkplek in de buurt zoekt. SWN heeft daarom een aantal moderne werkplekken gemaakt in buurtcentrum de Spil. Als daar belangstelling voor is, willen we in de nieuwe wijkservicecentra een paar kantoorplekken maken en faciliteiten bieden zoals receptie en administratieve ondersteuning.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk