Fietsersbond blij met fietsroute Noordstedeweg

Fietsersbond Nieuwegein is tevreden met het ontwerp voor de fietsroute IJsselstein-Merwestein, onder andere langs de Noordstedeweg. Het ontwerp is tot stand gekomen met inbreng van onder meer omwonenden uit het Stadscentrum, Batau en Wijkersloot. Ook de Fietserbond heeft met twee leden inbreng geleverd.

Het resultaat is een doorgaand, breed tweerichtingenfietspad, waarmee de fietser een duidelijk gemarkeerde en eigen plek op de weg krijgt. Dat heeft zo z’n voordelen: de fietser krijgt voorrang op kruisend (auto)verkeer over vrijwel de gehele lengte; het fietspad ligt aan de zijde van Cityplaza, dus direct aan de kant waar veel fietsers hun bestemming hebben; de grote stroom fietsende scholieren uit Doorslag rijdt zonder de autorijbaan te hoeven kruisen naar het Calscollege en het Oosterlichtcollege; het kruispunt bij de Karwei, al jaren een doorn in het oog van de Fietsersbond, wordt vele malen veiliger. Ook omdat het voor autoverkeer niet meer mogelijk is de Herenstraat daar in en uit te rijden. De smalle Doorslagbrug krijgt een extra “aanhangstuk” voor voetgangers, zodat de fietsers ruim baan krijgen, afgescheiden van de auto’s. En last but not least gaat ook de kruising van de Mendes da Costalaan en de Noordstedeweg er flink op vooruit.

De Fietsbond: ‘Niet alleen vinden wij het ontwerp een grote verbetering voor de fietser ten opzichte van de huidige situatie, maar ook de beste keuze van de verschillende alternatieven. Als de raad positief besluit op 28 september kan de aanleg in februari 2012 van start gaan en fietsen we over ruim een jaar fluitend langs de Noordstedeweg!’ 7 September aanstaande is er een raadsinformatieavond die vrij toegankelijk is voor geinteresseerden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk