Fietsendief aangehouden

Dankzij een oplettende getuige konden agenten op maandagmiddag 7 mei twee jongemannen aanhouden op verdenking van fietsendiefstal. Rond 13.30 uur zag een getuige dat twee jongemannen op de Simon de Vliegerhave veel belangstellig hadden voor daar gestalde fietsen. Eén van de jongemannen pakte een afgesloten fiets uit een rek en liep daarmee weg. De twee liepen naar brandgang aan de Paulus Potterhage en zetten de fiets daar neer. Toen zij daar door een andere getuige werden gezien, gingen de twee er zonder de fiets vandoor.

Agenten stelden aan de hand van het signalement van de twee een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de jongemannen, 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, in de omgeving aan. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De gestolen fiets werd in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige jongeman de fiets had gestolen. De 19-jarige jongeman had niets strafbaars gedaan en hij werd heengezonden. Tegen de 18-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk