Feestelijke bouwstart Merwedehof

Opnieuw wordt een leeg kantoorpand in Nieuwegein omgevormd naar appartementen. Toekomstige bewoners van de appartementen aan de Villawal werden uitgenodigd om de start van de ombouw te vieren. Wethouder Johan Gadella doopte vrijdag 6 november j.l. het huidige kantoorpand tot appartementencomplex Merwedehof tijdens de feestelijke bouwstart.

Zo’n 75 toekomstige bewoners waren aanwezig om ook een kijkje te nemen in hun toekomstige woning. Het kantoorpand wordt getransformeerd naar 87 woningen. Ontwikkelaars Trebbe en Local namen het initiatief voor de omvorming van het pand. De Keizer Makelaarsgroep heeft de woningen in de verkoop. De eerste appartementen worden in het tweede kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

Nieuwegein heeft een actieve kantorenaanpak. De gemeente verbindt partijen om tot goede plannen te komen. De gemeente is vrijwel nooit zelf eigenaar van de lege kantoren. In Nieuwegein zijn momenteel 285 woningen in aanbouw, eerder werden al 328 woningen opgeleverd in voormalig leegstaande kantoren.

artikel46480-merwedestatevillawal

(Foto: Wouter Jansen photography)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk