Katern

FC Utrecht biedt luisterend oor tijdens ‘Week tegen de Eenzaamheid’

De selectie van FC Utrecht trok maandag 26 september, in het kader van de ‘Week tegen de Eenzaamheid’ door de provincie Utrecht. In tien verschillende gemeenten, waaronder Nieuwegein, bezochten de spelers van hoofdtrainer Erik ten Hag  diverse instellingen en instanties die rechtstreeks contact staan met ouderen. Op elke locatie werden unieke polaroids gemaakt en mooie anekdotes opgehaald. Naast Nieuwegein bracht de selectie ook een bezoek aan Vianen, Bunnik, Maarssen, IJsselstein, Amersfoort, Utrecht, Houten en Stichtse Vecht. Alle selectiespelers werden hierbij ingezet.

De ‘Week van de Eenzaamheid’ is vorige week donderdag gestart en is door FC Utrecht geadopteerd. Speciaal voor de gelegenheid kregen 150 ouderen zondag de kans om de wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam te bezoeken. Rugsponsor Tele2 stond speciaal voor de gelegenheid haar positie op het shirt af aan het Nationale Ouderenfonds.

In Nieuwegein brachten spelers Sean Klaiber, Patrick Joosten en Darren Rosheuvel een bezoek aan De Geinsche Hof, een verpleeghuis in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. De spelers deden met de revaliderende patiënten een pot zitvoetbal om plezier en bewegen te promoten.  Aansluitend hielpen de spelers van de plaatselijke FC met het uitdelen van koffie en de meegebrachte ‘Dommetjes’.

De actie was op poten gezet door FC Utrecht vanuit de overtuiging dat FC Utrecht het kloppende hart is van de provincie. De maatschappelijke tak van de club streeft ernaar van Utrecht de meest vitale provincie van Nederland te maken. Hierbij richt het zich in de basis op twee doelgroepen: kinderen onder 12 jaar en oudere vanaf 60 jaar. Op deze manier wordt gebouwd aan een FC Utrecht Community: een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor voetbal en de club, met de bereidheid iets voor elkaar te doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk