Expositie: ‘Nena met Vrienden’ in het KCN

Op zondag 6 november vindt de opening plaats van een bijzondere expositie in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN): ‘Nena met Vrienden.’ De vrienden van Nena Sesic-Fiser zijn: Mahmoud Aljarrah en Anita Petrovic. Kunsthistorica Drs. Muriel de Beer verricht de opening om 18.00 uur. De expositie duurt tot en met 27 september en is open op de zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het KCN is gevestigd aan de Kerkstraat in Jutphaas.

Nena Sesic-Fiser, geboren in Kroatie en woonachtig in Utrecht, is kunstschilderes maar ook een artieste met multidisciplinaire belangstelling: film en video, scenografie voor film en theater, animator, danseres en zangers. In deze tentoonstelling vertellen Nena’s schilderijen, kunstinstallatie en animatiefilm het verhaal over drie legendarische – de liefde tussen Perun en Vida, Jarilo en Mara uit Slavische mythologie en de film gaat over het bekende liefdesverhaal van Romeo en Julia.

Mahmoud Aljarrah is designer, dichter en beeldend kunstenaar en werkte als ontwerper in Damascus. Twee jaar geleden is Mahmoud uit Damascus naar Nederland gevlucht. Zijn aandeel in de expositie bestaat uit een aantal schilderijen in olie en acryl. Mahmoud zegt over zijn werk: ‘Voor mij zij nee belangrijkste eigenschappen van kunst schoonheid en het streven naar perfectie. In mijn werk probeer ik te vangen wat mijn oog als schoonheid herkent en het te transponeren naar de wereld van de schilderkunst.’

Anita Petrovic is architect en designer van lederen handtassen. Ze studeerde architectuur in Bosnie en tegenwoordig woont e werkt ze in Arnhem. Anita’s tassen hebben min of meer een klassieke vorm, maar door allerlei speelse toepassingen trekken ze veel aandacht. Sommige modellen kunnen zelf als een stukje decoratie in het interieur fungeren. Haar werkwijze kent geen systeem: het is een heel intuïtief, spontaan en creatief proces.

nena-poster

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk