Expositie ‘LEVEN(s)WEG’

Zaterdag 27 maart aanstaande vindt om 17.00 uur de opening plaats van de expositie “Leven(s)weg” in de Galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. De opening wordt verricht door Hans van Gerven en Elisa van Woudenberg.

Jeroen Kooijman exposeert schilderijen. Betty de Groot-Lahnstein toont Keramische Sculpturen. De titel van de expositie heeft voor beide kunstenaars een andere betekenis.

Jeroen Kooijman is sinds enkele jaren aan het tekenen; eerst met houtskool, later met pastelkrijt. Na het overlijden van zijn vrouw Maaike kon hij het niet meer opbrengen om te tekenen en ontdekte het schilderen met olieverf. De schilderijen die tentoongesteld worden zijn dan ook een weergave van zijn gevoel en zijn “levensweg”, maar tevens een ode aan een “leven dat weg is”. Jeroen: “Ik wil aan mensen laten zien dat je veel kracht kunt halen uit ingrijpende gebeurtenissen in je leven”.

Betty de Groot-Lahstein is een veelzijdig kunstenares. Zij maakt schilderijen, sculpturen (van zeer uiteenlopende materialen) en geeft teken/schilderles. Haar hart gaat uit naar het maken van keramische sculpturen. De “Levensweg” van Betty is de basis van het werk dat zij voor deze expositie heeft gemaakt. Om haar levensweg te “verbeelden” heeft zij in veel gevallen van spreekwoorden gebruik gemaakt.

Betty: “Op mijn levensweg ben ik erachter gekomen dat het fijn is om deze samen met anderen te bewandelen, maar soms moet je alleen verder”. “Het mooie van zo’n levensweg is dat er zoveel zijwegen zijn en dat je meestal zelf de route kunt bepalen”. “Ik ben iemand die heel graag zo’n zijweggetje inslaat…………dit heb ik in mijn beelden verwerkt”.

De expositie duurt tot en met 16 mei a.s. en is elke zaterdag en zondag van 14.00- tot 17.00 uur te zien in de Galerie van het Kunstenaars Centrum. Kerkstraat 38 te Nieuwegein. Voor informatie: Betty de Groot-Lahnstein. Tel.nr. 030 – 60 500 69.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk