Ernstige verkeershinder A12 bij Nieuwegein

Automobilisten moeten de komende maanden rekening houden met ernstige vertraging op de A12 bij Utrecht, tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn. Op maandag 28 juli start Rijkswaterstaat met de vervanging van het wegdek van de Galecopperbrug bij Nieuwegein, de op één na drukste brug van Nederland. Na de zomervakanties, als het verkeer weer aantrekt, verwacht Rijkswaterstaat elke dag vertraging tot dertig minuten in de ochtend- en avond spits.

Om werkruimte te bieden aan de aannemer worden de rijstroken op de Galecopperbrug in beide richtingen tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn versmald en verschoven. Hierdoor rijdt het verkeer om het werk heen. Daarnaast geldt een aangepaste maximum snelheid van 90 km/h voor doorgaand verkeer en 70 km/h voor verkeer op de parallelrijbaan. Dankzij deze aanpak blijft de A12 bij Utrecht tijdens het werk steeds in beide richtingen open, net als de op- en afritten.

Deze eerste fase van de werkzaamheden aan de zuidelijke brug (richting Arnhem) tussen knooppunten Lunetten en Oudenrijn duurt tot eind 2014. In 2015 is het noordelijke deel van de Galecopperbrug (richting Den Haag) aan de beurt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk