Eerste inwoner met oplaadpunt

De heer René Elling is de eerste inwoner van Nieuwegein die een gratis oplaadpaal voor zijn elektrische auto aangevraagd en gekregen heeft aan de Symfonielaan 26. Hij ontving ter attentie een bloemetje uit handen van wethouder Hans Reusch: “Wij steunen uw duurzame vooruitstrevendheid en stellen daarom graag een openbare parkeerplaats beschikbaar voor het opladen van een elektrische auto. Hoe meer oplaadpunten in onze gemeente, hoe aantrekkelijker het wordt om elektrisch te rijden. En hoe schoner de lucht in onze gemeente.”

René Elling: “Omdat het ook fiscaal gestimuleerd wordt heb ik een elektrische auto aangeschaft. Ik moet eerlijk bekennen dat ik gewoonlijk niet zo groen ben. Ik hou zelfs erg van snelle auto’s! Maar sinds ik deze elektrische auto heb is het een sport om zo zuinig mogelijk te rijden (1op 50) en met de ‘app’ een ander e-laadpunt te vinden. Ik wil nu ook over op zonnepanelen, want alles wat ik daarmee aan energie op wek kan ik bij wijze van spreken een heel jaar op rijden.”

Nieuwegein heeft sinds november 2011 zes openbare oplaadpunten in de openbare ruimte: op het parkeerterrein bij het NBC aan de Symfonielaan, parkeerterrein Brinkwal én parkeergarage Theater. De gemeente is hiervoor een overeenkomst met Stichting e-laad.nl aangegaan. Verder is inmiddels ook een oplaadpaal aan de Graaf Dirklaan geplaatst en zijn er enkele oplaadpalen in de aanvraagprocedure. Andere oplaadpunten in Nieuwegein zijn aanwezig bij Business Lease en Prestige Greencab.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk