Duurzaamheidsgesprek water

Wat kunnen Nieuwegeiners doen om hun stad zo duurzaam mogelijk te maken? Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van de gemeente Nieuwegein. In een duurzame wereld houden mensen rekening met toekomstige generaties en de eindigheid van energiebronnen.

Jaarlijks organiseert de gemeente Nieuwegein een Duurzaamheidsgesprek waarin de burgers van gedachten wisselen over een thema. Het thema van dit jaar is water. De gemeente Nieuwegein doet al veel op het gebied van duurzaam water:

Join-the-pipe drinkwatertappunten, waterbergingsbank, groendaken (met name binnenstad), natuurvriendelijke oevers, gescheiden rioolstelsel, voorkomen lekkage riolering, doorspoeling watergangen verbeteren en vuilwaterafgiftepunt voor pleziervaart.

Is dit voldoende? Hoe doet Nieuwegein het in vergelijking met andere steden? En wat kunt u bijdragen aan duurzaam water? Praat hierover mee op dinsdagavond 7 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur in de leeszaal van de Bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein. Na een inleiding door professor Wim van Vierssen, directeur van het KWR Watercycle Research Instituut in Nieuwegein, volgt een discussie waarin u al uw vragen over duurzaam water kunt stellen. De toegang is gratis en aanmelden via: ar.debree@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk