Driedubbele primeur voor de Museumwerf

Museumwerf Vreeswijk krijgt een bijzonder schip op de helling. Het is de Utrechtse Stroomboot, in de volksmond Bierboot 2 genoemd. Problemen met de afdichting van de schroefas brengen De Stroomboot naar de Museumwerf in Vreeswijk. Vrijdag de 13e (!) januari wordt het elektrische aangedreven schip op de helling getrokken. De maandag erna starten de reparatiewerkzaamheden. Naar verwachting is het euvel snel verholpen zodat het schip woensdag al weer zal terugkeren naar Utrecht.

Met de Stroomboot heeft de Museumwerf een driedubbele primeur. Het is voor het eerst dat dit schip op een helling gaat en dus ook voor het eerst bij de Museumwerf. Daarnaast is de Stroomboot, volgens de eigenaar, de gemeente Utrecht, het eerste elektrisch aangedreven vrachtschip ter wereld.

De Stroomboot bevoorraadt winkels en horeca in de Utrechtse binnenstad. Door deze maatregel kan zwaar en vervuilend vrachtverkeer over de eeuwenoude, kwetsbare bruggen en werven, worden geweerd. Het geruisloos varende schip wordt geladen met groene stroom en kan de lading dragen van twee flinke vrachtwagens.

Op zondag 15 januari tussen 13.00 uur en 17.00 uur is het schip bij de Museumwerf aan de Wierselaan 113 te bezichtigen. Het schip staat dan op de helling en is toegankelijk via een ladder. Op deze middag is ook het theehuys geopend en zijn tevens het oudste woon-atelierschip De Zwerver en de schilderijententoonstelling te bezichtigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk