Drank, drugs en wapens

Een automobilist bleek op donderdagavond 27 oktober drugs bij zich te hebben en hij had net iets te veel gedronken. Tevens had hij onder andere enkele wapens in zijn auto liggen.

Agenten zagen rond 22.30 uur een automobilist op de A.C. Verhoefweg rijden en wilden hem controleren. Zij gaven de bestuurder een volgteken, om hem naar de Blokhoeve te leiden. Toen zij voor een verkeerslicht moesten wachten, zagen de agenten dat de man driftig in zijn dashboardkastje aan het rommelen was. Bij de controleplaats op de Blokhoeve vroegen zij wat de man in het dashboardkastje had gedaan. Hij opende die, waarbij agenten een kleine hoeveelheid drugs zagen liggen, vermoedelijk hennep en LSD. Bij verdere controle van de auto kwamen een stroomstootwapen en een honkbalknuppel tevoorschijn. Daarop hielden de agenten de man, een 38-jarige Nieuwegeiner, aan en namen de drugs en wapens in beslag.

De agenten bemerkten tevens dat de Nieuwegeiner naar alcohol rook. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 235 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk