Dit weekeinde gratis met de tram

Iedereen die het komende weekeinde gebruik maakt van de sneltram tussen Utrecht CS en Nieuwegein/ IJsselstein hoeft daar niet voor te betalen. Bestuur Regio Utrecht (BRU), de eigenaar van de tram, heeft besloten dat het tramvervoer op zaterdag 1 en zondag 2 december gratis is.

De afgelopen vijf maanden konden inwoners van Nieuwegein en IJsselstein geen gebruik maken van de tram als gevolg van technische problemen bij de vernieuwing van de trambaan. BRU heeft in die periode gezorgd voor vervangend busvervoer.

BRU wil alle reizigers uitnodigen gebruik te maken van de tram en biedt daarom iedereen tijdens het Sinterklaasweekeinde gratis tramvervoer aan. Het gaat om een eenmalige actie waaraan verder geen rechten ontleend kunnen worden. Tramreizigers ontvangen zaterdag bij de haltes Nieuwegein Stadscentrum en IJsselstein Binnenstad eveneens een kleine attentie als zij met de tram reizen. Zwarte Piet zal de reizigers, zolang de voorraad strekt, vanaf 11.00 uur op iets lekkers trakteren.

De ingebruikname van de trambaan – zaterdag vanaf 06.00 uur – betekent dat er een einde komt aan het extra vervangende busvervoer. Vanaf zaterdag rijden de bussen weer volgens de normale dienstregeling. Ook aan de regeling voor gebruikers van scootmobiels komt met ingang van zaterdag een einde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk