De Stadsmarkt: daar zit muziek in en dat proef je!

Een gebakken visje, een stroopwafel, een nieuwe plant, nieuwe kleding, spullen voor in huis. Dat en veel meer vind je op de markt. Nieuwegein kent drie markten: De Stadsmarkt, de markt op Muntplein en de markt in de Dorpsstraat. De zaterdagmarkt in de Binnenstad is de grootste warenmarkt van Nieuwegein en heeft sinds eind juni een nieuwe locatie op P-West. Deze markt is vandaag feestelijk geopend.

De Stadsmarkt: daar zit muziek in en dat proef je, vooral vandaag. Er is vrolijke muziek en rond 10.00 uur opende wethouder Bert Lubbinge officieel de markt. Hij deelde lekkere hapjes uit die ter plaatse werden bereid door een kok. De markt is eind juni verhuisd naar de Hagestede (Parkeerterrein P West), omdat de oude locatie nodig is voor bouwactiviteiten. Samen met de marktkooplieden is gekeken naar een goede opstelling van de kramen en verkoopwagens. De nieuwe indeling staat garant voor een klantvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige zaterdagmarkt.

De nieuwe locatie op het Parkeerterrein is tijdelijk. Wanneer de werkzaamheden in het Oostelijk deel van de Binnenstad ver genoeg gevorderd zijn, zal de Stadsmarkt naar haar definitieve locatie op het Stadsplein verhuizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk