De Agitprop van de lokale SP

Op de website van de SP afdeling Nieuwegein is een blog te lezen van Emile Grivel over de “twee pond idealen van het CDA”. Bij de blog is aangegeven dat je kunt reageren. Dat doe ik niet via de SP website maar gegeven een eerdere ervaring doe ik dat maar niet. Als je namelijk kritisch reageert dan hebben ze daar de gewoonte daar niet serieus op te reageren.

Ze herhalen hun boodschap en zetten dan ook nog vaak de turbo even aan. Zenden en niet ontvangen is het parool! De hele blog ademt een enorme aversie uit tegen het huidige kabinet. Ministers worden houwdegens genoemd, bezuinigingen zijn niets anders dan sloopplannen maar over alternatieven hoor ik de SP niet. Zelfs als we als CDA lokaal een paar leuke acties uitvoeren zoals het uitdelen van water tijdens de avondvierdaagse of ons bemoeien met zwerfafval valt dat volgens de SP onder de categorie onnodige activiteiten en wordt de stelling ingenomen dat ook de sociale elementen (wat dat dan bij de SP ook mogen zijn) bij het lokale CDA zijn geparkeerd. Die laatste stelling roept om een weerwoord.

De afgelopen 10 jaar heeft het CDA 8 jaar de sociale portefeuille in Nieuwegein in beheer gehad. Onder wethouder Breuer is de WMO ingevoerd en Wethouder Van Randwijk heeft een bijdrage geleverd aan het sluitstuk van het sociale beleid middels de Stichting Urgente Noden. Nimmer heb ik de lokale SP sinds de ruim 9 jaar dat ze deel uitmaken van de gemeenteraad bezwaar horen maken tegen dit beleid dus hoe Grivel er bij komt dat het lokale CDA het sociale hart is kwijt geraakt slaat nergens op.

De SP, dat is maar weer eens gebleken in de discussie over het bestuursakkoord is niet anders dan een links conservatieve partij, ze helpen mensen liever in de uitkering dan ze er uit te halen, als het aan de SP ligt komt er geen activerend sociaal beleid, een beleid dat echt uitgaat van mensen die kansen willen pakken en er van uitgaat dat de overheid talenten die mensen hebben faciliteert maar niet een overheid die mensen onnodig lang in een uitkeringssituatie laat zitten.

Het verhaaltje van Grivel is bedoeld om mensen op het verkeerde been te zetten en is een klassiek staaltje van Agitatie en Propaganda, in linkse kringen ook wel Agitprop genoemd, daar weten ze binnen de SP als geen ander alles van.

Willem Wijntjes

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk