Dag van de Leraar

Op woensdag 5 oktober was het de Dag van de Leraar. Voor CNV Onderwijs een goede reden om op diverse plekken in Nederland scholen te bezoeken. Zo ook in Nieuwegein. Gerben Horst en Wouter Prins, beleidsmedewerkers van CNV Onderwijs, gingen met flitsende tassen en wat informatie over de vakbond langs bij een aantal scholen voor primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft CNV Onderwijs eerder deze week naar 11.000 scholen het Quiz’ je dat-spel gezonden.

Tijdens de bezoeken zijn vaak goede gesprekken gevoerd met de directeur en leraren over de uitdagingen van het leraarschap. Successen maar ook problemen kwamen helder naar voren. Daarmee kan de vakbond in de contacten met de politiek, zoals minister Van Bijsterveldt van onderwijs, weer goed gebruik maken. Op de Koningin Julianaschool in Galecop werd met de directeur gesproken over het teruglopende leerlingaantal en de gevolgen voor de werkgelegenheid op de school. Ook kwamen de uitdagingen van het opvangen van leerlingen met een extra zorgvraag (passend onderwijs) in het regulier onderwijs aan de orde.

De ontvangst op de speciale basisschool De Evenaar in Batau was hartelijk. Vol trots toonde de directrice het nieuwe gebouw met de mooie faciliteiten voor de leerlingen. De goede samenwerking met het regulier onderwijs in Nieuwegein bij het opvangen van kinderen met speciale onderwijsbehoefte werd benadrukt.

In het gesprek met een directielid van het Cals College kwam de krappe huisvesting nadrukkelijk aan bod. Het is natuurlijk leuk dat veel leerlingen en ouders voor het Cals College kiezen. Maar de capaciteit van het schoolgebouw is niet oneindig. Daar ligt voor de school en de gemeente een flinke uitdaging.

Veel scholen bleken op diverse manieren hun leraren al in het zonnetje te hebben gezet op de Dag van de Leraar. Zo werd op De Evenaar voor het personeel de rode loper uitgerold. Als ware sterren mochten zij daarover die dag de school betreden. Ook zijn er bloembollen, plantjes en doosjes chocolaatjes uitgedeeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk