Dag van de duurzaamheid op de Mauritsschool

Tien oktober was de nationale dag van de duurzaamheid. ‘Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de wereld schoner, mooier en eerlijker wordt? Wat geweldig dat er dan een voorleesactie wordt gehouden in de kinderboekenweek!’ aldus de school.

Op de Mauritsschool is door een vrijwilligerster van Buitenwijs, Joke Broekema, voorgelezen uit het boek mr. Finney, geschreven door Laurentien van Oranje. In het boek gaat het over de raadsels in de bomen. Spelenderwijs komen thema’s aan bod over eerlijk verdelen, goed omgaan met de natuur (boskap). De groep heeft heel geboeid zitten luisteren naar “juf” Joke. Na het voorlezen hebben we met elkaar gesproken over hoe wij ervoor kunnen zorgen dat we met elkaar een meer duurzame wereld krijgen. Het licht moest gelijk uit!

Vanaf 13.45 uur was de school open voor de ouders om de kinderboekenweek feestelijk af te sluiten! De rode loper lag uit en kinderen in colbertjasje wachtten de ouders op met een drankje en een hapje. In de school konden de ouders de werkstukjes van hun kinderen bewonderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk