D66 kandidaat-Kamerleden maken kennis met Nieuwegein

D66 kandidaat-Kamerleden bezoeken woensdag 8 maart aanstaande Nieuwegein. In voorbereiding op hun nieuwe rol leggen kandidaat-Kamerleden van D66 tot en met woensdag 15 maart in het hele land werkbezoeken af.

Kandidaat-Kamerleden Rob Jetten (#12), Rens Raemakers (#17), Matthijs Sienot (#21) en Marijke van Beukering (#24) komen in een speciale D66 bus naar Nieuwegein-Zuid. Op Nieuwegeins’ eerste brede school De Lotus gaan ze in gesprek met schooldirecteuren en de Wethouder van Onderwijs over de ontwikkeling van nieuwe sport- en onderwijslocaties in Nieuwegein.

Het werkbezoek komt op een zeer geschikt moment: in drie wijken van Nieuwegein wordt momenteel samen met de omwonenden en andere betrokkenen gewerkt aan de vernieuwing van onderwijslocaties. D66 raadslid Tom Verhoeve: “Deze raadsperiode werkt de gemeente hard om samen met de inwoners onze stad verder vorm te geven. De vernieuwing van de onderwijshuisvesting is daar een voorbeeld van. Wat D66 betreft verdient deze werkwijze de aandacht van onze toekomstige vertegenwoordigers in de Tweede Kamer.”

Ook brengen ze een bezoek aan lunchroom FAIR’S in Buurtplein Zuid. Hier laten ze zich informeren over en ervaren zij hoe de sociale functie in de wijk dankzij de buurtpleinen wordt versterkt. Tenslotte krijgen de kandidaat-Kamerleden een rondleiding over het recent vernieuwde winkelcentrum Hoogzandveld. Dit winkelcentrum is vorig jaar doorgedrongen tot de vier finalisten van de prestigieuze NRW jaarprijs. De NRW jaarprijs is de nationale erkenning voor het meest inspirerende winkelgebied in de winkelvastgoedsector.

Heeft u vragen of wilt u ook kennismaken met de D66 kandidaat-Kamerleden? U bent van harte welkom tussen 10.30 uur en 11.15 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk