Cup-a-soup gehalte

Met de ontwikkeling van een groter stadscentrum hoopt Nieuwegein de eerste bloeiperiode van deze dertig jaar oude stad te realiseren. Al jarenlang is het gemeentebestuur ervan overtuigd dat het stadscentrum het speelveld moet zijn waar de stedelijke cultuur zich moet gaan of zou kunnen ontwikkelen.

Elke bezuinigingsronde op cultureel gebied is in de voorgaande jaren dan ook ingezet om dit doel te bereiken; ten dienste van de binnenstadsplannen is een cultuurvisie voor de stad achterwege gebleven.

Véroon van den Heuvel, van ONS Nieuwegein stelt ‘dat Nieuwegein momenteel een stad is waar geleefd moet worden bij de gratie van het onbekende succes van een te ontwikkelen stadscentrum’. Terwijl de mogelijkheid van een succesvolle samenleving niet ligt in dit stadscentrum maar in de dagelijkse bijdrage van de inwoners aan de verdere ontwikkeling en vormgeving van de stad. ‘Het is de hoogste tijd dat Nieuwegein een visie vormt waarin ‘deze stedelijke creativiteit’ tot uitwerking kan komen’.

‘Maar een cultuurnota naar aanleiding van de keuzenota ‘Nieuwegein Kiest’ en afkomstig van een college dat strak in een zelfgecreëerd keurslijf zit, kan niets anders zijn dan ‘koude’ cup-a-soup’, aldus Véroon van den Heuvel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk