Criminaliteitscijfers Nieuwegein

In de gemeente Nieuwegein is de criminaliteit in de eerste vier maanden van 2012 gedaald met 2% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De daling wordt vooral veroorzaakt door een afname van het aantal autokraken en fietsendiefstal. Een forse stijging is echter waar te nemen bij de woninginbraken (+103%) en de bedrijfsinbraken (+36%).

Woninginbraken: Met een stijging van 103% is het aantal woninginbraken in Nieuwegein fors toegenomen (regionaal is de stijging 19%). Hiermee vond in de gemeente Nieuwegein, na Amersfoort en Utrecht, ook de grootste absolute stijging plaats. Het aantal woninginbraken is hiermee ook ruim hoger dan in 2009 en 2010. De verhouding tussen het aantal pogingen en geslaagde pogingen is, net als de andere jaren, ongeveer in evenwicht.
Geweld: Het aantal geweldsdelicten is met 14% gedaald. Een grotere daling dan regionaal te constateren is (-2%). Met name de daling van het aantal mishandelingen draagt bij aan dit cijfer. Opvallend is wel de absolute stijging van het aantal overvallen (van 1 naar 8) en het aantal straatroven (van 5 naar 15).
Autokraken: Het aantal autokraken is met 34% fors gedaald. Een positief verschil ten opzichte van de regionale daling van 2%. (Kilk op de cameraatje voor het volledige overzicht)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk