Community Art in de Rijtuigenbuurt

Begin deze week hebben de bewoners van de Rijtuigenbuurt hun wijk weer opgevrolijkt met wat kunstwerken. Eerder hadden de bewoners al een prachtig kunstwerk geschilderd op één van de muren van een woning aan de Koetsdrift.

Wethouder Hans Adriani: ‘De Rijtuigenbuurt bruist van de creativiteit. Vorig jaar hadden we al de prachtige huishoge ekster van Carin Sleurink, afgelopen dinsdag mocht ik de knuffelbomen van Joyce Overheul en de picknicktafels van Vincent Skiller onthullen. Prachtige kunstwerken, ontstaan als Community Art.’

Aan deze kunstvorm werkten meer dan 100 wijkbewoners mee. In de kunstwerken zijn de wensen van mensen voor hun wijk verwerkt. ‘And there is more to come!’ aldus Adriani. ‘De Rijtuigenbuurt wordt mooier en mooier en mooier en mooier…..’

Het doel van het kunstproject is de uitstraling en imago van de buurt te verbeteren. Dit gebeurt door samen met de bewoners kleurrijke kunstwerken vorm te geven die een zichtbare plek krijgen in de buurt.

Cultuurmakelaar Casper Broekaart eerder tegenover onze redactie: “Veel mensen hebben een statisch beeld over kunst en cultuur. Alsof het alleen voor een klein clubje mensen is en in een museum of theater plaatsvindt. Deze kunstprojecten zijn van, voor, over, met en in de buurt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk