Column Willeke Stadtman: ‘Vuurwerk’

De Nieuwegeinse Willeke Stadtman (1950) is onlangs een tweede leven begonnen als schrijfster. Is echtgenote en moeder van drie kinderen. Heeft inmiddels drie kleinzoons, een kleindochter (Eloisa), een hond (een Roemeense kliko) en een kleinhond (de hond van haar dochter). Vierendertig jaar was Willeke werkzaam in de gezondheidszorg, aanvankelijk als arts, later als bestuurder met name in de ouderenzorg. In 2011 is zij gestopt met werken, precies zoals zij zich had voorgenomen. Al een tijdje heeft Willeke haar eigen column op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze zijn ook in boekvorm uitgebracht met de titel: ‘Hopeloos maar niet ernstig’ (ISBN: 978-90-484-3583-6) en verkrijgbaar bij de Bruna op het Muntplein.

Willeke: ‘Volgens de gemeente Nieuwegein is oud en nieuw een tijd van gezelligheid en feest. Wij mogen van de gemeente best een feestje bouwen, maar dan moeten we ons wel aan bepaalde regels houden. Daarom voerde de gemeente ook dit jaar campagne voor een veilige jaarwisseling met de geinige slogan ‘We zijn niet van lo(n)tje getikt.’’

‘Scholen kregen een informatiepakket toegestuurd, en via de krant, De Digitale Stad Nieuwegein en aanplakbiljetten op lantaarnpalen werd de burger geïnformeerd. Kern was feitelijk het Vuurwerkbesluit: het afsteken van vuurwerk mag alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd.’ Klik hier om de column ‘Vuurwerk’ te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk