College neemt kennis van notitie ´Pop op het Fort´

In de commissievergadering BNS van 21 januari 2004 is de commissie door wethouder Breuer toegezegd de mogelijkheden te onderzoeken van huisvesting van een poppodium in het Multicultureel Centrum (MCC) in Fort Vreeswijk. Dit als één van de mogelijke huisvestingsalternatieven van een poppodium in de binnenstad, wanneer het MCC op termijn naar de binnenstad verhuist.

Uit het onderzoek blijkt, dat onder voorbehoud van een geluidstechnisch onderzoek de beoogde locatie technisch en functioneel geschikt te maken is voor een popfunctie. Over de beschikbaarheid van de locatie zal op enig moment een bestuurlijke uitspraak moeten worden gedaan, gezien de huidige toeristisch- recreatieve functie van Fort Vreeswijk. Daarnaast zal voor het geschikt maken van deze locatie voor een popfunctie een investering van € 310.000 gepleegd moeten worden.

Ten opzichte van eerdere plannen voor een popfunctie betekent dit een substantieel lagere investering. Daarnaast zal ten behoeve van een poppodium in Fort Vreeswijk het huidige budget popactiviteiten opgehoogd moeten worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk