CDA wethouder Helen van den Berg treedt af

Na het vertrek van VVD wethouder Wouter Kolff, en PvdA wethouder Bert Lubbinge, vertrekt nu ook CDA wethouder Helen van den Berg. Hiermee is D66 wethouder Hans Reusch (D66) nog de enige wethouder die is overgebleven vanaf het begin van de coalitie. Van den Berg (1969) wordt voorgedragen als nieuwe bestuursvoorzitter van CNV Onderwijs. Sinds mei 2010 is Helen van den Berg wethouder in Nieuwegein met de portefeuille onderwijs, jeugdbeleid, mondiaal beleid, sport en recreatie, communicatie, evenementen en stadspromotie, dierenwelzijn, volwasseneneducatie, Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Natuurkwartier.

Helen van den Berg: “Een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkelingen van deze bijzondere gemeente heb ik echt als een voorrecht ervaren. Ik kijk met veel plezier terug op 2,5 jaar wethouderschap. Het is een eer om als voorzitter voorgedragen te worden bij CNV Onderwijs en ik kijk uit naar de mooie uitdaging die er ligt.”

De sollicitatiecommissie van CNV Onderwijs draagt Helen van den Berg op 28 november aan de Algemene Vergadering voor als voorzitter van CNV Onderwijs. Zij beschikt naast een gedegen opleiding, over zowel bestuurlijke als onderwijservaring. Voor haar wethouderschap werkte Helen onder meer als docent biologie en Engels, coördinator onderbouw op een vmbo, opleidingsmanager aan een ROC, en als directeur van een tweetal vmbo vestigingen.

De CDA fractie en afdeling Nieuwegein feliciteert Helen van den Berg met deze nieuwe uitdaging. De komende periode gaat de afdeling Nieuwegein op zoek naar een goede opvolger.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk