CDA doorbreekt stilte rond Burgerinitiatief

In 2009 is er een burgerinitiatief ingediend door bewoners aan de Nedereindseweg en omgeving die wonen nabij het viaduct onder de A2 door. Deze toegang tot Nieuwegein wordt tijdens de spits veel gebruikt als sluiproute. Het burgerinitiatief geeft een oplossing voor het tegengaan van dit sluipverkeer.

Het burgerinitiatief is indertijd voorgelegd aan de raadscommissie. Vervolgens heeft het college de raad medio 2010 geïnformeerd, waarbij werd gemeld dat er in september of oktober 2010 een raadsvoorstel zou volgen. Sindsdien is het stil gebleven, zowel richting de Raad als richting de indieners van het burgerinitiatief. De CDA-fractie in Nieuwegein vindt dat die stilte al veel te lang duurt en heeft daarom vragen gesteld aan het college.

Wel is informeel een keer richting een van de indieners gemeld dat het college wacht op de verdere ontwikkelingen in Rijnenburg. Het burgerinitiatief is echter gericht op het tegengaan van het huidige sluipverkeer over de Nedereindseweg richting de Heemraadsweide, zodat de verkeersoverlast vermindert en de verkeersveiligheid rond de scholen verbetert.
Het CDA vraagt het college met een raadsvoorstel naar de Raad te komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk