Carnaval tot Sinterklaas!

Het is grappig om te zien dat de SP en de voorheen grootste socialistische beweging – na jaren van territoriatwisten elkaars schoot gevonden hebben en zelfs denken aan een landelijke lijstverbinding om zoveel mogelijk stemmen vast te houden. Sinterklaas en prins carnaval lijken elkaar gevonden te hebben. Wat zou het toch mooi zijn om carnaval door te trekken tot sinterklaas en samen weg te kijken van noodzakelijke zorgsaneringsmaatregelen en de zorgkosten lekker te versleutelen in het progressieve inkomstenbelasting tarief. Na carnaval, (zo vertelde een prominent CDA-er mij)komt in het zuiden een periode van vasten waarin de pandjeshuizen vol staan met beleende spullen van te uitbundige feestvierders….. Zou na de verlengde carnavalsperiode de vastenperiode niet veel langer worden…… Wanneer de vastenschaarste verdeeld moet worden is de vraag vervolgens of de sociale broeders elkaars schoot nog willen delen in “gedeelde smart” of is het vet inmiddels zo van de bovenbenen af dat de knokkelige botten een onaangename zit veroorzaken.

Mensen het is een illusie om te denken dat miljardenbezuinigingen die links of rechts om moeten zonder pijn doorgevoerd kunnen worden. De totale bezuinigingsopgave was feitelijk onder minister Bos al helder. Ambtelijke werkgroepen werkten toen al scenario’s uit om rond de 30 miljard taakstelling door te voeren. Daar is steeds voor weggedraaid. De val van het kabinet Balkenende Bos kwam goed uit zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar verdoezelde eigenlijk de onwil om lastige maatregelen te nemen. Tijdens de formatie na de verkiezingen danste men wederom weg van impopulaire maatregelen, rustig afwachtend tot anderen de handen brandden aan hete kastanjes en kolen. Met het lenteakkoord werd wederom weggedanst en gelegenheidspartner SP opgezocht (die bij monde van De Wit even daarvoor nog zeer kritisch was over “Bankenminister Bos”) Langs de zijlijn staan omdat je eigenlijk niet mee durft te doen met het verhaal onze plannen waren beter…… Hoe geloofwaardig is dat. Dat is geen verkiezingsretoriek. Ik hoor dit van heel veel mensen en ook van heel veel PvdA kiezers. Ondertussen lijkt ons land door alle spelletjes onbestuurbaar te worden. Willen we dat:
Ik hoop van niet, vandaar mijn oproep om te vermijden dat we Carnaval tot Sinterklaas vieren en daarna in een uitzonderlijk lange strenge winter belanden.

Johan Gadella
Fractievoorzitter VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk