Katern

Car Boot Sale

Innovam, kenniscentrum voor de mobiliteitsbranche, houdt zaterdag 29 september een lokale ‘Car Boot Sale.’ Deze markt wordt gehouden op het terrein aan de Structuurbaan 2 in Nieuwegein van 10.00 uur tot 15.00 uur. De opbrengst van het inschrijfgeld gaat naar Bike4schoolproject in Afrika.

Sinds de jaren 80 in de vorige eeuw is er in Engeland een nieuw markt fenomeen ontstaan, de verkoop vanuit de auto’s kofferbak de nu genoemde kofferbak verkoop. In Engeland staan deze bekend onder de naam “car boot sale” en de verkopers hebben de passelijke naam “boot trader” Deze car boot sales trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar en op grote locaties. In Duitsland noemt men deze markt “kofferraummarkte” en in Amerika gaan deze onder de naam “Yard sale” waarbij de verkoop meestal vanuit de garage of voor tuin plaatsvindt.

Tijdens de kofferbakmarkt is het altijd uitverkoop. Bijna elke auto heeft wel een kofferbak en kan het zelfs een gemis zijn als deze er niet is. De kofferbak wordt veel gebruikt voor de boodschappen, reserveband, gereedschappen of zoals de naam al zegt, het vervoer van koffers tijdens de vakantie. Met het opruimen van de schuur, zolder, vliering, berghok of waar dan ook kan de kofferbak dienen voor opslag en vervoer van de tweedehandse spulletjes naar de markt. Zie hier, de kofferbakmarkt was geboren. Elk voorjaar starten deze kofferbakverkopen weer volop in Nederland en zijn enorm populair.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk