Cals College in finale kunst- en techniekwedstrijd Artcadia

Het Cals College in Nieuwegein heeft samen met tien andere scholen de finale van Artcadia (de landelijke techniek- en kunstwedstrijd ‘Artcadia, Imagine your future’) bereikt met het project ‘Multi-Molen’. In de fictieve toekomststad Artcadia doen zich vraagstukken voor op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen. De wedstrijd is georganiseerd door ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis en de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij in samenwerking met de leverancier van digitale printsystemen Canon Nederland om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.

Artcadia wordt voor de negende keer gehouden. Het is een landelijk techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor deze fictieve toekomststad. Het recordaantal van 117 scholen heeft zich dit jaar aangemeld. Naast Nederlandse scholen zitten er nu ook twee Belgische scholen in de finale. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Parijs, Frankrijk. Daar nemen we ook een kijkje ‘achter de schermen’. De 2e prijs is een Ultimaker 3D printer.

Er kwamen ongeveer 370 projecten binnen, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen. Die werkstukken zijn door een deskundige jury beoordeeld en daaruit zijn de finalisten geselecteerd. Deze groepen werken hun projecten vervolgens verder uit en geven tijdens de feestelijke finale een presentatie. Dat gebeurt op woensdag 12 april 2017 in het Evoluon in Eindhoven. Acteur, DJ  en presentator Ruud Feltkamp is gastheer van deze spannende finale.

Eerdere winnaars van Artcadia waren Het Vellesan College uit IJmuiden (2016), Jan van Brabant College in Helmond (2015), Theresialyceum in Tilburg (2014), Antoniuscollege in Gouda (2013), het Linde College in Wolvega (2012), het Orion College in Breda (2011), Dr. Nassaucollege in Assen (2010) en het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden (2009).

De klas VT2L van het Cals College in Nieuwegein. De bedenkers staan vooraan bij ‘De Multimolen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk