‘De Burgemeester Kookt’ haalt 6.300 euro op

De zesde editie van het gastronomisch benefiet-netwerkevenement ‘De Burgemeester Kookt’ heeft 6.300 euro opgebracht. Dit evenement vond plaats op 27 oktober 2017 in het Nieuwegeins Business Centrum (NBC). Doel van dit evenement is gelden te genereren, dit jaar voor het ‘Nieuwegein Fonds’ en de stichting ‘Raad en Daad.’ De inkomsten kwamen vooral uit de deelnemersbijdragen van de aanwezigen. De vijfde editie leverde nog een slordige 14.000 euro op, dit bedrag ging toen in zijn geheel naar de stichting ‘School’s Cool.’ Dit bedrag was zo hoog vanwege de veiling die werd gehouden. De veiling bracht toen 10.000,- euro op maar wordt niet meer gehouden om de bezoekers niet te verplichten iets te kopen. Desondanks bracht het diner, in vergelijking met de vijfde editie, ruim 2.000,- euro meer op!

Vandaag, vrijdag 12 januari werd het bedrag bekend gemaakt dat tijdens de zesde editie is opgehaald. Dit werd gedaan op het Stadshuis door middel van het uitreiken van een cheque door de burgemeester. Beide stichtingen kregen ieder 3.150 euro op hun rekening bijgeschreven. Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke en maakte bovenstaand videoverslag.

Al in de tijd van burgemeester Jan Laan werd dit evenement meerdere malen georganiseerd. In de open keuken van het NBC stonden 27 oktober jl. burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Johan Gadella, zij verzorgden toen het diner voor de gasten. Backhuijs heeft inmiddels toegezegd ook dit jaar weer mee te doen aan ‘De Burgemeester Kookt 2018.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk