Burgemeester bezoekt statushouders Zuilenstein

De burgemeester nam vrijdag 13 november een kijkje in Zuilenstein waar sinds deze week 84 mensen met een verblijfsvergunning gehuisvest worden. Dat aantal loopt de komende maanden op tot een maximum van 140. De burgemeester en wethouders werden warm onthaald met zelfgemaakte hapjes en onderstaande toespraak:

Geachte burgemeester en wethouders en inwoners van Nieuwegein,

Groet (in vrede), as salam aleykum, de reden voor onze komst hier vandaag is vrede, om vrede te kunnen ervaren na het jaren geleden verloren te hebben. Ik sta hier namens mijn volk, de Syriërs, om u te danken en om onze waardering te laten zien voor het medeleven dat u toont door ons te ontvangen in uw goede land, Holland.

Ik heb niet genoeg woorden om de dankbaarheid van de kinderen uit te leggen. Kinderen die de dood en de angst uit de lucht hebben zien vallen, en nu de prachtige Hollandse lucht zien die nieuwe vrede brengt voor hen.

Door de oorlog moesten we haard en huis achterlaten. Ons huis waar ooit vrede was en een goed leven en werk. Om een nieuwe plek te vinden om te leven en werken in vrede: Holland Geachte burgemeester en wethouders, wij zullen nooit vergeten wat de inwoners van Nieuwegein ons gegeven hebben. Geen taal in de wereld kan onze dankbaarheid genoeg tot uitdrukking brengen.

Voor nu kunnen wij slechts vanuit ons diepste zeggen: dank u, onze harten zijn nu vervuld met hoop en vrede voor de toekomst! Dank u wel!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk