Burendag op Bouwspeeltuin Jeugdland

Ruim een miljoen Nederlanders vieren komende zaterdag Burendag. Het thema dit jaar is: ‘Koppen bij elkaar.’ De dag moet verbroedering tussen buren stimuleren. Ook in Nieuwegein zijn enkele initiatieven. Zo vinden er op zaterdag 27 september van 13.30 uur tot 16.30 uur in Bouwspeeltuin Jeugdland, samen met de Kledingbank 4 Nieuwegein en Repair Café Nieuwegein, enkele activiteiten plaats. Bouwspeeltuin Jeugdland is gevestigd aan de Helmkruid 1 in Nieuwegein zuid.

Het Repair Café geeft een cursus bandenplakken voor kinderen en leert hen hoe ze eenvoudige reparaties kunnen uitvoeren. Alle kinderen die meedoen ontvangen een cursusboekje en een diploma.

Ook de Stichting Kledingbank 4 Nieuwegein, kortweg K4N, zal aanwezig zijn op de Bouwspeeltuin. Inwoners van Nieuwegein kunnen op 27 september K4N met allerlei materialen ondersteunen. Zo is er op dit moment vooral behoefte aan beddengoed, handdoeken, washandjes, kinderjassen en herenschoenen, maar ook is ze erg geholpen met Senseo koffie, wc papier, wc reiniger, allesreiniger, rollen vuilniszakken, big shoppers en bananendozen met een deksel. Een financiële bijdrage wordt ook op prijs gesteld.

Bouwspeeltuin Jeugdland biedt kinderen t/m 13 jaar en hun ouders of verzorgers een speel- en ontmoetingsplek, met een mooie groene. Op Burendag organiseren ze een rommelmarkt waarvan de opbrengst in de spaarpot voor een klimtoestel gaat. Heeft u nog goede spullen die zij mogen hebben en verkopen, dan kunt u die op 27 september vanaf 10.00 uur op Bouwspeeltuin Jeugdland brengen. Tijdens Burendag kunnen kinderen lekker spelen op een springkussen. Ook in de wijk Fokkesteeg zal een Burendag gehouden worden, deze vindt plaats op vrijdag 26 september en staat in het teken van de zorg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk