Buitenlesdag op de Christoffel

Dinsdag 11 april 2017 is de Nationale Buitenlesdag! Op deze Buitenlesdag krijgen kinderen in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen. Het is ook nog eens heel leuk. Daarom trakteert BuitenWijs aan alle kinderen op één basisschool in de gemeente Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Lopik een buitenles. De gelukkige school in Nieuwegein is de Christoffelschool. Alle kinderen krijgen op die dag een buitenles. Onderwerp van de les is: ‘Het belangrijkste dier van de wereld.’

Ondersteuning
Uit recent onderzoek blijkt dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken het Instituut voor natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en Jantje Beton, initiatiefnemers van de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel. De bundel is beschikbaar voor scholen die meedoen aan de Buitenlesdag.

BuitenWijs ondersteunt de scholen in Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Lopik door het aanbieden van tal van buitenlessen die vanaf april tot november gegeven worden. Leerkrachten boeken dan ook gretig de interessante buitenlessen, omdat opgeleide vrijwilligers deze lessen begeleiden en de lessen plaatsvinden op mooie natuurgebieden in de gemeente! Meedoen?

Scholen die meedoen ontvangen een buitenlesbundel, vol uitgewerkte lessen en lesideeën. Meedoen kan al door één les buiten te geven. Meld je aan op www.buitenlesdag.nl. Meer informatie of aanmelden? Bel met Kees van Wegen op telefoonnummer 030 – 603 46 72 of stuur een mail naar buitenwijs@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk