Breien leren in buurtcentrum De Brink

Breien ouderwets en alleen iets voor oma’s? Absoluut niet! De razend populaire website Stich ’n Bitch.nl bewijst dat breien weer helemaal hot is. In heel Nederland zijn inmiddels breigroepen actief en Nieuwegein gaat daar ook aan mee doen.

Dus heeft u altijd al willen leren breien, maar weet niemand in uw omgeving nog hoe dat moet? Of heeft u zin om na jaren deze rustgevende en inspirerende bezigheid weer eens op te pakken? Zoekt u dan maar vast de naalden en de wol op, want vanaf september start in buurtcentrum De Brink op de vrijdagochtend een brei- en haakgroep. Iedereen, beginner of gevorderde, is tussen 10.00 en 11.30 uur welkom om gezellig met elkaar de naalden ter hand te nemen. Onder het genot van een kopje koffie of thee zullen de wat meer ervaren breisters en haaksters de beginners op weg helpen. Natuurlijk kunnen ervaringen, patronen en materialen uitgewisseld worden en is er volop ruimte voor een praatje.

In eerste instantie zullen naalden en garens in het buurtcentrum aanwezig zijn. Neemt u echter vooral uw eigen materialen mee en mocht u naalden of garens over hebben, zijn die erg welkom. Tijdens de brei- en haakochtenden bestaat ook de mogelijkheid om andere handwerktechnieken uit te proberen zoals borduren, punniken en eventueel wol spinnen.

Wanneer de breiclub precies van start gaat wordt nog bekend gemaakt.
Voor uw vragen, opmerkingen en ideeën kunt u nu al vast terecht bij Nel Meijer van Activiteitencommissie De Brink via nmeijer@notice.nl of telefonisch 06-50 55 77 62.

Bent u niet in de gelegenheid om mee te komen breien of haken, maar heeft u nog wel ergens breigarens, naalden, patronen e.d. liggen en doet u daar niets meer mee? De brei- haakgroep zou er erg blij mee zijn. Neemt u ook hiervoor contact op met Nel Meijer. Buurtcentrum De Brink ligt aan de Parelduiker 13 in de Doorslag en is voor mensen met een lichamelijke beperking goed toegankelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk