Brandweeroefening laat wijkbewoners Batau Noord aardig schrikken

Donderdagavond werden de bewoners aan de Elandweide verrast door de brandweer in hun wijk. Later bleek dat het om een oefening ging. Voor de oefening werd een fictieve brand bestreden in een woonhuis aan de Elandweide in Batau Noord. Omwonenden waren erg geschrokken en verbaasd dat zij niet op de hoogte waren gebracht van deze oefening. Een deur werd ingetrapt en de straat stond vol rook, die later dus nep bleek te zijn.

Een omwonende laat onze redactie weten: ‘Vanavond was er een brandoefening op de Elandweide. Bewoners zijn hier niet van de op de hoogte gesteld. Mijn vriendin die op Damhertweide 17 woont zag ook de rook vanuit het hoekhuis komen. (Damhertweide ligt achter de Elandweide) zij stond op zolder en schrok van de rook en zag brandweerlieden binnen lopen in het huis. Ook zij zijn niet op de hoogte gesteld. Gelukkig was het een oefening!!’

Waarom de bewoners niet op de hoogte zijn gesteld kon Veiligheids Regio Utrecht (VRU) onze redactie donderdagavond nog niet vertellen. Evenmin of de oefening geslaagd zou zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk