Bowler uit Nieuwegein naar EK bowlen in Brussel

Tegen het einde van de Olympische Spelen starten in Brussel de Europese kampioenschappen bowlen voor heren. Namens Nederland is Mark Jacobs uit Nieuwegein één van de zes spelers die Nederland van 20 t/m 28 augustus gaat vertegenwoordigen.

De 28-jarige Jacobs kan terugkijken op één van de beste seizoenen uit zijn carrière. In maart begon de prijzenregen, eerst nog met de Nieuwegeinse Bowling Vereniging. In het eigen Chandra Bowling wonnen zij de landelijke finale van de Stedenontmoeting. Daarna volgden enkele mooie individuele prijzen. Zo werd Jacobs in april voor het eerst Nederlands kampioen. Ook de prestigieuze Sport Bowling Tour werd door Jacobs gewonnen, net als het klassement voor markjacobs‘Bowler van het Jaar’.

Jacobs is geen onbekende op het internationale podium. In 2009 nam hij al eens deel aan de Wereldkampioenschappen. Ook vorig jaar maakte Jacobs deel uit van de EK-selectie. Tijdens het EK in Aalborg was een 15e plek met het team het beste resultaat. Na het afgelopen seizoen wil Jacobs dit keer betere resultaten behalen.

Het team van Jacobs komt tijdens het EK uit in verschillende events: Doubles, Trio’s, Teams en Singles. De beste 24 spelers over alle events plaatsen zich aan het eind van de week voor het Masters Event, waarmee het toernooi op zondag 28 augustus wordt afgesloten. Het EK start zaterdag 20 augustus. Via dit EK hoopt de Nederlandse selectie zich te plaatsen voor het WK 2017 dat in Koeweit wordt georganiseerd.