Katern

Bouwspeeltuin Jeugdland luidt de noodklok

Verenigingen en instellingen hebben steeds meer moeite om vrijwilligers te vinden. Ook voor bouwspeeltuin Jeugdland in Nieuwegein zuid luidt de noodklok. Ieder jaar komen meer dan 500 kinderen spelen in de bouwspeeltuin, die geheel draait op vrijwilligers. ‘En juist deze vrijwilligers zijn niet meer te vinden’ aldus het bestuur.

‘Elke week kost het ons weer heel veel moeite om drie mensen te vinden die toezicht willen houden op zaterdagmiddag en woensdagmiddag. En soms is het prachtig weer en blijven we toch gesloten omdat niemand bereid is om van 12.30 uur tot 16.00 uur in de speeltuin te gaan zitten. Aan het eind van dit jaar gaan drie van de vijf bestuursleden weg. En dat betekent het einde van de bouwspeeltuin.’

Jeugdland zoekt twee nieuwe bestuursleden en vrijwilligers die toezicht willen houden op de woensdag- en zaterdagmiddag. Lukt dit niet dan moet de bouwspeeltuin haar deuren sluiten met ingang van 1 januari 2012. Voor meer informative kunt u kontakt opnemen met de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk