Bomen kappen en knotten in de wijk Doorslag

In de wijk Doorslag worden binnenkort 146 bomen gekapt of geknot omdat ze een gevaar opleveren voor de veiligheid in de omgeving. Sommige bomen zijn in een slechte conditie of hebben een ernstige inrotting waardoor een holte in de boom ontstaat. Voor 23 bomen (toekomstbomen) is de gemeente verplicht om 23 bomen terug te planten. Voor de bomen is vorig jaar een kapvergunning aangevraagd en deze is ook verleend.

Als de bomen gerooid zijn, worden er in het najaar/winter 2012/2013 21 bomen terug geplant. Van de 146 bomen worden er 116 wilgen (bosplantsoen) en elzen geknot. Deze wilgen en elzen worden te groot, verdringen de duurzamere soorten en dreigen in de toekomst uit te scheuren. Deze zogenaamde plakoksels gaan een gevaar opleveren voor de veiligheid van het fietspad. De wilgen en de elzen worden op sommige plekken niet gekapt maar genot tot 40 cm à 50 cm hoogte zodat ze weer kunnen uitlopen.

Maar er worden in de wijk extra bomen teruggeplant omdat een aantal plekken zich daar goed voor leent. Zo zijn in het voorjaar 2012 al 24 nieuwe bomen teruggeplant op de IJsselsteinseweg vanaf het viaduct tot en met Smient, voor de 12 populieren en 3 kastanjes die hier al zijn gerooid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk